Criză politică în Olanda. Premierul Mark Rutte și-a anunțat demisia

HomeExterne

Criză politică în Olanda. Premierul Mark Rutte și-a anunțat demisia

Premierul Olandei, Mark Rutte, și-a anunțat demisia din funcție, evocând o serie de neînțelegeri la nivelul coaliției de guvernare, disensiuni

General-maior (R) Paul Hurmuz: „Nu există o alianță între China și Rusia. Obiectivul lor este de a câștiga competiția cu Occidentul”
Statele Unite acceptă Israelul în Programul de circulație fără vize
Satul în care s-a născut primul copil din ultimii 30 de ani. Bebelușul a primit numele unui superstar

Premierul Olandei, Mark Rutte, și-a anunțat demisia din funcție, evocând o serie de neînțelegeri la nivelul coaliției de guvernare, disensiuni referitoare la politicile privind primirea refugiaților.

Criza a fost declanșată de o propunere din partea partidului conservator VVD al lui Rutte de a limita fluxul de solicitanți de azil în Țările de Jos, pe care două dintre cele patru partide din coaliția guvernamentală au refuzat să o susțină.

„Nu este un secret pentru nimeni faptul că partenerii de coaliție au opinii diferite cu privire la politica de imigrație. Astăzi, din păcate, trebuie să concluzionam că aceste diferențe au devenit insurmontabile. Prin urmare, voi prezenta regelui demisia întregului Cabinet”, a spus Rutte într-o conferință de presă televizată. .

Tensiunile au ajuns la punctul culminant săptămâna aceasta, când Rutte a cerut sprijin pentru o propunere de limitare a admiterii în țară a copiilor refugiaților de…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: