Calendar Ortodox 2023 – Sărbători Religioase și Zile De Post în Fiecare Lună

HomeLifestyle

Calendar Ortodox 2023 – Sărbători Religioase și Zile De Post în Fiecare Lună

Câte tipuri de calendar sunt Calendarul ortodox sau calendarul bisericesc constă dintr-o serie de cicluri în funcție de sărbătorile religioas

Cum Cureți încălțămintea Albă – Soluții Pentru îndepărtarea Petelor
Horoscop 5 Octombrie 2023. Berbecii Traversează O Perioadă Mai Agitată în Relațiile De Parteneriat, Pe Care Trebuie Să Le Trateze Cu Mai Multă Atenție
Reţetă De Compot De Caise

Câte tipuri de calendar sunt

Calendarul ortodox sau calendarul bisericesc constă dintr-o serie de cicluri în funcție de sărbătorile religioase care sunt celebrate în Biserica Ortodoxă.

Calendarul iulian a fost adoptat de Bisericile Ortodoxe din Ierusalim, Rusia, Serbia, Georgia, Polonia, Sinai, Ucraina, Japonia.

Calendarul iulian revizuit a fost adoptat în Constantinopol, Alexandria, Antiohia, România, Bulgaria, Cipru, Grecia, Albania, Cehia, Slovacia și de către Biserica Ortodoxă din America, acestea numindu-se biserici pe stil nou.

Calendarul gregorian a fost adoptat de Bisericile Ortodoxe din Finlanda și Estonia.

De ce Anul Nou Bisericesc începe la 1 septembrie

Începutul Anului Nou bisericesc la 1 septembrie a fost instituit de Sfinții Părinți la Sinodul I de la Niceea. Ei au stabilit această dată de sărbătoare ca un început al mântuirii creștinilor, în amintirea intrării lui Hristos în mijlocul adunării evreilor.

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: