Cum face Ciolacu rost de bani la buget? Scenariile din Coaliție menționează creșteri de taxe

HomePolitică

Cum face Ciolacu rost de bani la buget? Scenariile din Coaliție menționează creșteri de taxe

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, miercuri, la ora 16.00, cu reprezentanții constructorilor. Pe agenda discuțiilor se află și posibilitat

Ce va ajunge Klaus Iohannis când nu va mai fi președinte? Scenariul lui Ion Cristoiu / Nicolae Ciucă devine interimar la Cotroceni
Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție pentru mai mulți procurori / Cine sunt noii pensionari speciali?
Marcel Ciolacu a fost la proiecția filmului „FERRARI” și a dat mâna cu Piero Ferrari

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, miercuri, la ora 16.00, cu reprezentanții constructorilor. Pe agenda discuțiilor se află și posibilitatea eliminării facilităților fiscale, pentru sectorul construcțiilor.

Până la întâlnirea de la guvern, Ciolacu merge în Coaliție unde se discută mai multe scenarii referitoare la acoperirea deficitului bugetar.

Conform surselor din coaliție, printre măsurile discutate se află creșteri de taxe. Astfel, PSD nu renunță la „taxa pe lux”, solicitare publică a lui Marcel Ciolacu, încă din 2021. Este vorba despre o taxă de 1% aplicabilă pentru clădirile rezidențiale mai scumpe de 500 mii euro.

Coaliția discută și creșterile de TVA. Ar urma să crescă TVA-ul de la 5% la 9% pentru serviciile de turism și agrement, și de la 9% la 19% pentru industria Horeca.

Creștere de TVA s-ar putea înregistra și la produsele bio, suplimentele alimentare și hrana pentru animale.

Nu în ultimul rând, rămâne în…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0