Planuri uimitoare pentru un oraș plutitor, cu străzi subacvatice. Unde ar urma să fie construit cel mai ambițios proiect din istorie

HomeȘtiință

Planuri uimitoare pentru un oraș plutitor, cu străzi subacvatice. Unde ar urma să fie construit cel mai ambițios proiect din istorie

Planurile pentru un proiect de oraș plutitor pe apă în largul coastelor Chinei ar fi, dacă ar fi construit, cel mai ambițios proiect urban din toate t

Reușită uriașă a oamenilor de știință: primul experiment de fuziune nucleară care a obținut un câștig net de energie
Compania lui Elon Musk, vizată de o anchetă. Neuralink ar fi ucis 1.500 de animale în experimente
În Turcia, folosind analize de sol, vor să afle dacă arca lui Noe a ancorat la Ararat

Planurile pentru un proiect de oraș plutitor pe apă în largul coastelor Chinei ar fi, dacă ar fi construit, cel mai ambițios proiect urban din toate timpurile.

Au fost dezvăluite planurile uimitoare ale unui remarcabil oraș plutitor cu străzi subacvatice pentru submarine.

La modul cel mai elementar, orașul ar fi alcătuit dintr-un corp prefabricat din beton cu o lungime de 150 de metri și o lățime de 30 de metri, scrie THE SUN.

Construit departe de continent, orașul plutitor ar dispune de un terminal portuar pentru nave de croazieră mari, un port de agrement pentru iahturi mici și un doc pentru submarine civile. Autostrăzile acvatice și subacvatice ar urma să conecteze diferitele module ale orașului plutitor.

AT Design Office, care are birouri în Anglia și China, a fost însărcinat cu proiectarea unei insule plutitoare cu o suprafață de patru mile pătrate de către firma chineză de construcții CCCC-FHDI. Deși machetele pentru orașul futurist pot părea desprinse direct din science-fiction  ele nu sunt chiar atât de neverosimile pe cât par. CCCC-FHDI a utilizat aceleași tehnologii pentru a construi remarcabilul pod de 31 de mile care leagă cele trei orașe chinezești Hong Kong, Macao și Zhuhai.

Orașul plutitor. Foto AT Design Office via The Sun
Orașul plutitor. Foto AT Design Office via The Sun

„O parte din acel pod este un tunel subacvatic, care este unit de o cutie de beton prefabricat de 150 de metri lungime”, a explicat arhitectul Slavomir Siska.

Denumită Floating City, propunerea inițială presupunea o serie de module în formă de hexagon legate între ele pentru a crea un organism unit, cea mai mare structură plutitoare construită vreodată.

Pe lângă o rețea de transport de iahturi și submarine, aceasta ar fi inclus un hotel plutitor și un complex de divertisment.

Proiectanții au promis două așa-numite „centuri verzi publice” pentru recreere și sport, una la suprafața apei și una subacvatică. Orașul de distracții ar avea un hotel subacvatic și o scenă deschisă în partea superioară.

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0