Culisele rupturii dintre Avocatul Poporului și adjunctul său

HomePolitică

Culisele rupturii dintre Avocatul Poporului și adjunctul său

Scindarea la vârful instituției Avocatul Poporului, care a generat solicitarea de revocare a lui Daniel Iovănescu din funcția de adjunct, iniți

Statul ar trebui să respecte mai mult românii din diaspora
Două obligații ale României față de UE s-au clasat, terorismul și mandatul european de arestare. Ce raportează Alina Gorghiu
Care este impactul războiului din Ucraina în bugetul României? Premierul Marcel Ciolacu pune cifrele pe masa Guvernului

Scindarea la vârful instituției Avocatul Poporului, care a generat solicitarea de revocare a lui Daniel Iovănescu din funcția de adjunct, inițiată chiar de către Renate Weber, cea care l-a și propus în funcție, ar putea avea legătură cu apropierea acesteia de Avocatul Copilului, susține Iovănescu.

Motivul care ar fi determinat-o pe Renate Weber să solicite revocarea omului său de încredere, pe care ea însăși l-a propus în funcția de adjunct al Avocatului Poporului, ar fi apropierea acesteia de Ioan Gânfălean, Avocatul Copilului, susține Daniel Iovănescu.

Renate Weber a motivat solicitarea de revocare a lui Daniel Iovănescu, adresată Parlamentului, prin ”încălcarea cadrului legal de organizare și funcționare care guvernează statutul Avocatului Poporului, contestând în permanență autoritatea Avocatului Poporului și vulnerabilizând activitatea instituției” de către Daniel Iovănescu, conform documentului trimis în Parlament.

”Un…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: