Ceai De Tei – Beneficiile Teiului Aromat. Cum Se Prepară Ceaiul

HomeLifestyle

Ceai De Tei – Beneficiile Teiului Aromat. Cum Se Prepară Ceaiul

În România există aproximativ 30 de specii de tei și toate fac parte din genul Tilia2, însă cele mai răspândite specii de la noi sunt Tilia pla

„Avem Muzică Rusă în Program. Nu-l Voi Pedepsi Pe Ceaikovski Pentru Deciziile Lui Putin”. Interviu Cu Dirijorul Cristian Măcelaru, Directorul Artistic Al Festivalului George Enescu 
INTERVIU. Autorul Care A Pus Mitologia Românească în Romane Fantasy Citite De Zeci De Mii De Oameni: „Ce înseamnă Succesul Ca Scriitor? Să Publici și Să Fii Citit Constant”
Horoscop Urania Săptămânal Pentru Fecioară. Previziuni Pentru Perioada 30 Martie – 5 Aprilie 2024

În România există aproximativ 30 de specii de tei și toate fac parte din genul Tilia2, însă cele mai răspândite specii de la noi sunt Tilia platyphyllos (teiul cu frunză mare), Tilia cordata (teiul cu frunza mică sau pucios) și Tilia tomentosa (teiul argintiu).

Cel mai cunoscut exemplar de tei de pe teritoriul țării noastre este teiul argintiu denumit și Teiul lui Eminescu, vechi de peste 500 de ani.

Când se culeg florile de tei

Perioada de recoltare a florilor de tei diferă de la o specie la alta, dar, de regulă, timpul optim este la sfârșitul lunii iunie ori începutul lunii iulie. Florile se culeg la scurt timp după înflorire, pe timp însorit.

Imediat după ce au fost culese, florile de tei se lasă la uscat într-un loc răcoros, bine ventilat, fără să le bată în mod direct lumina soarelui. Florile se usucă în aproximativ o săptămână, iar ulterior pot fi folosite pentru ceai.

Flori de tei uscate pentru ceai

Ceai de tei –…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: