Victor Negrescu despre posibilitatea de a obliga statele membre UE să justifice veto-ul

HomePolitică

Victor Negrescu despre posibilitatea de a obliga statele membre UE să justifice veto-ul

Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat pentru GÂNDUL că lucrează la o procedură care ar ajuta aderarea României la Schengen, prin obligar

Când intră România în Schengen? Iohannis: Progresul este unul lent
„Ne vom lupta mai bine pentru ideile în care credem”
Consiliul Europei îndeamnă Ungaria să renunțe la „legea suveranității naționale”

Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat pentru GÂNDUL că lucrează la o procedură care ar ajuta aderarea României la Schengen, prin obligarea statelor membre ”să justifice veto-ul aplicat și să arate că veto-ul nu contravine celorlalte prevederi din Tratat”. Un alt argument care ar putea convinge Austria să voteze aderarea României la Schengen este apelul pe care aceasta l-a lansat privind aderarea țărilor din Balcanii de Vest, ”țări care erau invocate de același guvern ca fiind parte din ruta de migrație”, susține europarlamentarul. Cu toate acestea, refuzul soluției aderării în două etape are precedent.

 

Soluția aderării României la Schengen în mai multe etape, ”a fost propusă și cu alte prilejuri, când ne apropiam mai mult de acest obiectiv” amintește fostul vicepreședinte al Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu: ”mai întâi aeroporturile, apoi porturile și punctele de trecere terestre” amintește acesta.

Și…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: