„Vechii prieteni” Henry Kissinger și Xi Jinping discută relațiile SUA-China

HomeExterne

„Vechii prieteni” Henry Kissinger și Xi Jinping discută relațiile SUA-China

Președintele chinez, Xi Jinping l-a primit pe fostul Secretar de Stat american, Henry Kissinger, la Casa de oaspeți de Stat Diaoyutai, un spați

Franța vrea avansarea proiectului ”Canalului Suez al secolului 21”, un CORIDOR între India și Europa
Zborul memorial al bătăliei Marii Britanii s-a prăbușit. Pilotul nu a avut nicio șansă să scape cu viață
Războiul din Ucraina, ziua 490

Președintele chinez, Xi Jinping l-a primit pe fostul Secretar de Stat american, Henry Kissinger, la Casa de oaspeți de Stat Diaoyutai, un spațiu mai intim decât întinsa Sala Mare a Poporului, unde sunt găzduite întâlniri oficiale cu diplomați străini.

Locul întâlnirii ales de președintele chinez este același în care, în urmă cu jumătate de secol, domnul Kissinger s-a întâlnit cu oficiali chinezi, într-o vizită secretă care a contribuit la demararea normalizării legăturilor SUA-China, a precizat Xi Jinping, citat de BBC.

Fostul secretar de stat, în vârstă de 100 de ani, a jucat un rol important în a ajuta China să iasă din izolarea diplomatică, în anii 1970.

Președintele chinez Xi Jinping i-a spus lui Henry Kissinger că „prietenii vechi” ca el nu vor fi uitați. În opinia liderului de la Beijing, relația China-SUA va fi întotdeauna legată de numele Kissinger.

Nu vom uita niciodată vechii noștri prieteni și nu vom uita…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0