Protestatarii incendiază mașini la Nanterre. Macron trimite 40 mii de polițiști în stradă

HomeExterne

Protestatarii incendiază mașini la Nanterre. Macron trimite 40 mii de polițiști în stradă

Protestatarii au incendiat mai multe mașini în Nanterre, un oraș aflat de la periferia de vest a Parisului. Situația a degenerat în urma unui m

Liderii populiști de extremă-dreapta din Europa sunt încurajați de victoria lui Geert Wilders și speră la noi rezultate
Națiunile Unite salută acordul dintre Israel și grupul Hamas, dar solicită acțiuni suplimentare / Confruntări militare în Cisiordania
Uniunea Europeană și națiuni arabe susțin soluția a două state pentru oprirea conflictului israelo-palestinian

Protestatarii au incendiat mai multe mașini în Nanterre, un oraș aflat de la periferia de vest a Parisului. Situația a degenerat în urma unui marș de stradă, care a început pașnic, în memoria tânărului de 17 ani ucis de un ofițer de poliție la Nanterre, marți.

Conform presei franceze, sediul unei bănci a fost jefuit. „Răzbunare pentru Nahel”, era mâzgălit peste clădiri și adăposturi de autobuz. Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a dislocat 40.000 de ofițeri de poliție în toată țara. 5.000 sunt în regiunea Parisului. „Răspunsul statului trebuie să fie extrem de ferm”, a spus Darmanin, joi dimineață. Poliția a efectuat 180 de arestări în a doua noapte de tulburări. Premierul Elizabeth Borne a exclus declararea stării de urgență. 

Ciocniri violente au avut loc, joi după-amiază, într-un parc din apropierea cartierului Pablo Picasso, din Nanterre. Polițiștii au aruncat cu gaze lacrimogene în protestatari. 

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: