Lava Cake – Rețeta Delicioasă Cu Care Nu Dai Greș

HomeLifestyle

Lava Cake – Rețeta Delicioasă Cu Care Nu Dai Greș

Cine a inventat rețeta de lava cake Lava cake este un desert apreciat pentru textura sa bogată și pentru faptul că are un miez de ciocolată caldă și

Horoscop 12 Iulie 2023. Capricornilor Le-a Venit Momentul Să Se Ocupe De Familie și De Casă, Cu Sinceritate și Mult Curaj
Rețetă De Mușchi De Porc Cu Ceapă
Curiozități Despre Balene. Ce Nu știai Despre Balene

Cine a inventat rețeta de lava cake

Lava cake este un desert apreciat pentru textura sa bogată și pentru faptul că are un miez de ciocolată caldă și lichidă, care curge din interior când este tăiat sau mușcat. Acest efect este obținut prin coacerea parțială a blatului, lăsând interiorul să rămână moale și umed.

Originea exactă a lava cake a fost un amplu subiect de dezbateri. Chef-ul american Jean-Georges Vongerichten susține că el a inventat prăjitura de ciocolată topită, în New York City, în 1987, dar ciocolatierul francez Jacques Torres contestă acest lucru, argumentând că un astfel de fel de desert exista deja în Franța pe vremea aceea.

Potrivit lui Vongerichten, el ar fi scos din cuptor un pandișpan de ciocolată înainte de a fi gata și a constatat că centrul curgea încă, era cald și avea atât un gust, cât și o textură foarte bune.

Indiferent cine a inventat lava cake, Vongerichten a fost creditat pentru popularizarea…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0