Introducem două infracțiuni noi pentru furtul de lemne

HomePolitică

Introducem două infracțiuni noi pentru furtul de lemne

Ministerul Mediului lansează, marți, în dezbatere publică proiectul de Cod Silvic. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că este un act nor

Votul pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu va fi săptămâna viitoare/ Care e procedura
Donald Trump și-a publicat raportul medical în ziua în care Joe Biden a împlinit 81 de ani / Ce conține documentul
Președintele României a promulgat OUG privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază / Ce produse vor avea prețul plafonat?

Ministerul Mediului lansează, marți, în dezbatere publică proiectul de Cod Silvic. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că este un act normativ scris de la zero. Era nevoie de un astfel de proiect, întrucât, până acum toate modificările legislației privitoare la silvicultură au fost „peticeli, au fost improvizații pe care le-am tot făcut în urma unor evenimente concrete”, conform declarațiilor ministrului. Noul Cod Silvic face parte din Strategia Națională pentru Păduri 2030.

La elaborarea acestui act normativ au lucrat specialiștii de la Universitățile din Brașov și Suceava, împreună cu experții din minister.

Pădurile sunt cel mai bun aliat pe care îl putem avea în lupta cu schimbările climatice, a declarat ministrul Mircea Fechet, la conferința de presă.

Una dintre noutățile cu care vine acest proiect se referă la tăierile de păduri. Astfel, în prezent, tăierile la ras sunt interzise în aproximativ 5% din suprafața…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: