INTERVIU. Poeta Care A Lăsat Timișoara Pentru Chișinău: „A Trebuit Să Dau Examen De Limbă Română, Ca Să Primesc Permis De ședere. Astfel De Situații Kafkiene M-au Scos Din Minți”

HomeLifestyle

INTERVIU. Poeta Care A Lăsat Timișoara Pentru Chișinău: „A Trebuit Să Dau Examen De Limbă Română, Ca Să Primesc Permis De ședere. Astfel De Situații Kafkiene M-au Scos Din Minți”

S-a născut în 1978 într-un sat din Banat, a studiat Literatură și Teologie la Timișoara și Sibiu, iar din 2010 trăiește la Chișinău. A publicat vo

Ce înseamnă Când Visezi Că Ești Amenințat
Balerina Alina Cojocaru, Una Dintre Cele Mai Bune Din Lume, S-a întors Pe Scenă Cu O Producție Proprie: „Când Mi Se Spune «Te-ai Născut Să Fii Balerină!», îmi Vine Să Urlu, Nimeni Nu S-a Născut Așa!”
Horoscop 20 Decembrie 2023. Gemenii Au De Trecut Un Obstacol Important, înainte De A Beneficia De Avantajele Oferite Astăzi

S-a născut în 1978 într-un sat din Banat, a studiat Literatură și Teologie la Timișoara și Sibiu, iar din 2010 trăiește la Chișinău. A publicat volume de poezie, proză și literatură pentru copii. În capitala Basarabiei, conduce împreună cu soțul său, scriitorul Alexandru Vakulovski, cenaclul literar „Republica“.

Despre Chișinău, copilăria care l-ar face invidios pe Creangă, după cum spune Moni Stănilă, dar și momentul în care a decis să-și dea demisia de la fabrică și să se reapuce de școală, într-un interviu pentru cititorii Libertatea, marca Vasile Ernu.

„Am avut o copilărie de făcut un blockbuster”

Vasile Ernu: Ai un parcurs atipic. Suntem cumva obișnuiți să avem traseul dinspre Moldova spre România, nu invers. Dar înainte de a ajunge la această aventură aș merge spre copilărie: de unde vii, unde ai petrecut copilăria și ce-ți amintești cel mai puternic de atunci?
Moni Stănilă:
Am avut o copilărie de…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0