INTERVIU. Întrebările Unui Tânăr Poet Către Confrați: „Ce Facem Cu Românii Care Trăiesc în Afara Bulei Noastre? Îi Respingem Ca Pe Barbari?”

HomeLifestyle

INTERVIU. Întrebările Unui Tânăr Poet Către Confrați: „Ce Facem Cu Românii Care Trăiesc în Afara Bulei Noastre? Îi Respingem Ca Pe Barbari?”

Născut în 1998, Mihnea Bâlici este din comuna Piatra Șoimului, județul Neamț. Dar nu se consideră un „fiu al satului”. „Sunt un student de la Lite

Horoscop Urania Săptămânal Pentru Fecioară. Previziuni Pentru Perioada 24 Februarie – 1 Martie 2024
Rețete De Prăjituri Cu Banane
Cum E Vremea în Dubai, în Luna Decembrie

Născut în 1998, Mihnea Bâlici este din comuna Piatra Șoimului, județul Neamț. Dar nu se consideră un „fiu al satului”. „Sunt un student de la Litere care nu a pus niciodată mâna pe sapă, abia dacă îmi salut vecinii”, spune el.

Studiază la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, scrie cronică literară și poezie. Volumul său de debut – „Cazzo” – a fost desemnat cartea de poezie a anului 2022 în cadrul Galei Tinerilor Scriitori.

Despre sensibilitatea pe care o are pentru epoca tranziției și nostalgia pe care i-o stârnește infrastructura comunistă rămasă în paragină, dar și despre „poezia” traumelor sociale generaționale, într-un interviu marca Vasile Ernu.

„Multora n-o să le placă ce spun”

Vasile Ernu: Eşti proaspătul câștigător al premiului Mihai Eminescu pentru debut în poezie cu volumul „Cazzo”, apărut anul trecut la Editura OMG. Ce mai înseamnă acest premiu azi şi ce reprezintă el pentru tine?
Mihnea…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0