Cu Ce Se Poate Acri Ciorba. Sfaturi Pentru Toate Tipurile De Ciorbă

HomeLifestyle

Cu Ce Se Poate Acri Ciorba. Sfaturi Pentru Toate Tipurile De Ciorbă

Despre ciorbă Ciorba este unul dintre cele mai vechi preparate de pe plaiurile mioritice, care se găsește însă și la vecinii noștri. Ciorba este ade

Rețete Cu Purcel De Lapte
Idei De Mâncare Pentru Felul Doi- Rețete Simple și Delicioase
Care Este Diferența Dintre Vagonul Cușetă și Vagonul De Dormit

Despre ciorbă

Ciorba este unul dintre cele mai vechi preparate de pe plaiurile mioritice, care se găsește însă și la vecinii noștri. Ciorba este adesea servită ca prim fel în meniurile românești, în special în timpul iernii sau în zilele reci, datorită caracterului său revigorant și sățios.

De-a lungul timpului, ciorba a fost influențată de numeroase culturi și bucătării, inclusiv cea turcească, maghiară și slavă. Aceste influențe au contribuit la diversitatea sa de arome și ingrediente.

Potrivit Wikipedia, cuvântul ciorbă provine din limba turcă – çorba, care la rândul lui este un împrumut din persană – sorbă. Cuvântul este compus din šōr care înseamnă „sărat, cu gust de saramură” și bā, care înseamnă „tocană”.

În România, fiecare regiune are propriile sale tradiții și rețete de ciorbă. De exemplu, ciorba de perișoare este populară în sudul țării, în timp ce în Moldova este apreciată ciorba…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0