Cloud-ul guvernamental prinde contur. Vei avea servicii publice la un click distanță, în 2026

HomePolitică

Cloud-ul guvernamental prinde contur. Vei avea servicii publice la un click distanță, în 2026

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au semnat, joi, contractul de fina

Rocada se va face când greva profesorilor se încheie, în ciuda presiunilor liberalilor
„Hakuna matata” | Ceremonie bizară de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă (VIDEO)
Marcel Ciolacu cere ajutorul Băncii Măndiale pentru finalizarea reformelor din PNRR

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au semnat, joi, contractul de finanțare pentru realizarea cloud-ului guvernamental. 177 milioane euro merg la programul de migrare a sistemelor informatice ale statului român.

Este primul pas către interoperabilitatea sistemelor informatice ale instituțiilor publice.

Concret, începând de vineri, 7 iulie, instituțiile statului vor intra în procesul de modernizare a aplicațiilor și a sistemelor informatice pe care le utilizează. Acest lucru presupune și dezvoltarea unor aplicații native de cloud computing pentru migrarea în cloud.

Prima etapă înseamnă identificarea acelor instituții care dețin aplicații și sisteme informatice ce deservesc servicii digitale guvernamentale și prioritizarea acestora.

Ulterior, minim 30 de aplicații și sisteme IT&C, prin intermediul cărora sunt furnizate servicii digitale guvernamentale, vor fi migrate în…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: