Despre ouă și beneficiile lor Ouăle sunt unele dintre cele mai nutritive alimente și au fost consumate de-a lungul timpului în multe culturi
Despre ouă și beneficiile lor
Ouăle sunt unele dintre cele mai nutritive alimente și au fost consumate de-a lungul timpului în multe culturi. În plus, ele sunt accesibile, versatile și pot fi pregătite într-o multitudine de moduri, fiind o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și o varietate de vitamine și minerale.
Un ou mediu are aproximativ 70-80 de calorii și conține:
- Proteine: În jur de 6 grame de proteine complete, adică proteine care conțin toți aminoacizii esențiali. Proteinele sunt concentrate în special în albuș.
- Grăsimi sănătoase: Aproximativ 5 grame de grăsimi, în principal în gălbenuș, inclusiv acizi grași nesaturați. Ouăle conțin și colesterol, însă studiile arată că pentru majoritatea oamenilor acest colesterol nu afectează nivelul de colesterol din sânge în mod negativ.
- Vitamine și minerale: Ouăle sunt o sursă importantă de vitamine B (în special B12, B2 și colina), vitaminele D, A,…
Comentarii