Când Este Solstițiul De Vară 2023

HomeLifestyle

Când Este Solstițiul De Vară 2023

În ziua solstițiului de vară, soarele atinge cel mai înalt punct, iar durata zilei este cea mai mare din restul anului. Ziua reprezintă început

Horoscop 5 Iunie 2024. Scorpionii Au Ocazia De A Schimba Ceva în Felul în Care Privesc Lumea, Oamenii și Situațiile, în Sensul Cel Mai Bun Posibil
Reţetă De Plăcintă Cu Caise şi Brânză De Vaci în Aluat Cu Lapte Bătut
Horoscop 30 Septembrie 2023. Fecioarele Au Parte De O Zi Cu Multe Provocări, Mai Mult Din Interior Decât Din Afara Lor

În ziua solstițiului de vară, soarele atinge cel mai înalt punct, iar durata zilei este cea mai mare din restul anului. Ziua reprezintă începutul verii din punct de vedere astronomic, nu doar calendaristic. Vezi când este solstițiul de vară 2023.

Ce este solstițiul de vară

Ziua Soarelui, sau solstițiul de vară, este ziua în care există o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcția Soarelui. Denumirea este explicată prin sintagma „soarele stă”, moment în care are loc schimbarea gradientului mișcării Soarelui. De asemenea, cuvântul are etimologie dublă. Provine din latinescul „solstitium”, care înseamnă „solstițiu”, și din franțuzescul „solstice”.

Substantivul solstitium este format din cuvântul latin „sol”, „solis”, „solem” – Soare și „stitium”, derivat al verbului „sisto”, „sistere”, „stiti”, „statum” – a opri, a rămâne constant, a face să stea, a se menține.

Din momentul…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1