Un SATELIT va cădea pe Pământ, în câteva săptămâni

HomeExterne

Un SATELIT va cădea pe Pământ, în câteva săptămâni

În câteva săptămâni, un satelit de mărimea unei mașini de mici dimensiuni va cădea pe Pământ, potrivit Agenției Spațiale Europene (ESA), citată

Prof. univ. dr. Dan Dungaciu: „Problema americanilor este de a trece peste hopul războiului din Israel”
O mamă a murit, la doar câteva ore după ce copilul ei a decedat în somn
16 oameni au murit și alți zeci au fost răniți în urma unui ATENTAT cu bombă în Pakistan

În câteva săptămâni, un satelit de mărimea unei mașini de mici dimensiuni va cădea pe Pământ, potrivit Agenției Spațiale Europene (ESA), citată de Sky News.

Satelitul denumit Aeolus, care cântărește 1,3 tone, a rămas fără combustibil și „cade” cu aproximativ un kilometru pe zi.

Aeolus orbitează de cinci ani în jurul planetei, la o altitudine de 320 km, măsurând vântul din atmosferă pentru a îmbunătăți prognozele meteorologice, dar combustibilul său este aproape consumat, iar gravitația și rămășițele atmosferei terestre, precum și activitatea solară, îl trag în jos.

Totuși, o mare parte din satelit va arde în atmosferă, dar unele resturi ar putea ajunge pe suprafața planetei, cel mai probabil la sfârșitul lunii iulie sau la începutul lunii august. Într-o postare pe blogul său, ESA precizează că este imposibil să ofere un moment exact pentru prăbușirea satelitului.

În prima manevră de acest gen, Agenția Spațială…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: