UE îndulcește relația cu China. Ce mesaj a transmis Von der Leyen

HomePolitică

UE îndulcește relația cu China. Ce mesaj a transmis Von der Leyen

Șefii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit la Bruxelles, pentru un summit de două zile, în timpul căruia au discutat inc

Guvernul înființează o agenție care monitorizează întreprinderile publice. Noua instituție numește membrii în CA și poate da sancțiuni
Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că nu răspunde la telefon / „Totul e blocat în refuzul încăpățânat de a nu bugeta banii pentru mofturi”
Victor Negrescu despre posibilitatea de a obliga statele membre UE să justifice veto-ul

Șefii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit la Bruxelles, pentru un summit de două zile, în timpul căruia au discutat inclusiv strategia blocului comunitar în relația cu China.

În scrisoarea sa de invitație adresată liderilor, șeful Consiliului European, Charles Michel, a spus că summitul va fi o oportunitate de a „reconfirma” poziția unită a blocului față de Beijing. Și a fost o poziție unită. UE nu poate să ignore faptul că întreprinderile din comunitatea europeană se bazează pe China pentru exporturi în valoare de 230 de miliarde de euro pe an.

În declarația finală a Consiliului European, tonul față de Beijing este mai puțin ostil, în comparație cu alte declarații recente venite de la Bruxelles. Unele guverne vest-europene au încercat să dilueze și mai mult proiectul de declarație, doar pentru a se asigura că „nu vor enerva China”, scrie Politico.

În proiect scrie că liderii UE cer Beijingului „să…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0