UE îndulcește relația cu China. Ce mesaj a transmis Von der Leyen

HomePolitică

UE îndulcește relația cu China. Ce mesaj a transmis Von der Leyen

Șefii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit la Bruxelles, pentru un summit de două zile, în timpul căruia au discutat inc

Nicolae Ciucă își va depune luni mandatul de premier
Bogdan Ivan s-a întâlnit cu tinerii români de pretutindeni și susține că noua generație este cea care va schimba România
Nouă declarație controversată a lui CTP. Poate fi considerată fake news

Șefii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit la Bruxelles, pentru un summit de două zile, în timpul căruia au discutat inclusiv strategia blocului comunitar în relația cu China.

În scrisoarea sa de invitație adresată liderilor, șeful Consiliului European, Charles Michel, a spus că summitul va fi o oportunitate de a „reconfirma” poziția unită a blocului față de Beijing. Și a fost o poziție unită. UE nu poate să ignore faptul că întreprinderile din comunitatea europeană se bazează pe China pentru exporturi în valoare de 230 de miliarde de euro pe an.

În declarația finală a Consiliului European, tonul față de Beijing este mai puțin ostil, în comparație cu alte declarații recente venite de la Bruxelles. Unele guverne vest-europene au încercat să dilueze și mai mult proiectul de declarație, doar pentru a se asigura că „nu vor enerva China”, scrie Politico.

În proiect scrie că liderii UE cer Beijingului „să…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: