Sânzienele Sau Drăgaica – Superstiții și Tradiții Legate De Această Zi

HomeLifestyle

Sânzienele Sau Drăgaica – Superstiții și Tradiții Legate De Această Zi

Sânzienele sau Drăgaica sunt sărbătorite în fiecare an, pe data de 24 iunie, atunci când în calendarul ortodox este marcată și Nașterea Sf. Ioan B

INTERVIU. Regizorul Cristian Mungiu, Un Sfat Pentru Toți Cei Care Avem Bunici: „Să Pună Mâna Pe Telefon și Să Le Zică Bunicilor Că îi Iubesc Cât Au încă Ocazia”
Horoscop 29 Ianuarie 2024. Berbecii Au Nevoie De Ceva Mai Multă Concentrare Pe Ceea Ce Contează Cu Adevărat, Chiar și Ce Contează Pentru Colegi
Lăsata Secului Pentru Postul Crăciunului 2023

Sânzienele sau Drăgaica sunt sărbătorite în fiecare an, pe data de 24 iunie, atunci când în calendarul ortodox este marcată și Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.

Ce înseamnă Drăgaica sau Sânzienele

Numele de Sânziene provine de la zeița romană Santa Diana, patroana vânătorilor și a pădurilor. Totuși, Sânzienele sunt cunoscute și sub alte nume precum: Frumoasele, Zânele sau Drăgaicele. Semnificația acestei sărbători este una a iubirii și a fertilității.

În Ardeal, sărbătoarea este denumită Sânziene, în timp ce în Muntenia și Oltenia, sărbătoarea se numește Drăgaică.

Sărbătoarea este anterioară creștinismului și a existat sub diferite nume și tradiții din întreaga lume.

Sânzienele sau Drăgaica erau considerate, încă din vremea lui Cantemir, reprezentări fitomorfe, referindu-se la florile de Sânziene, și divinități antropomorfe.

În credința populară, Sânzienele erau considerate a fi femei frumoase,…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0