Reţetă De Mâncare De Conopidă

HomeLifestyle

Reţetă De Mâncare De Conopidă

Despre conopidă Conopida face parte din familia Brassica oleracea, cultivată pentru părțile sale comestibile formate din structuri florale parțial d

Cea De-a 22-a Ediție A TIFF începe Astăzi La Cluj-Napoca. Peste 3.000 De Spectatori Sunt Așteptați La Gala De Deschidere  
Curiozități Despre Egipt. Ce Nu știai Despre Egipt
Horoscop 20 Noiembrie 2023. Racilor Li Se Impun Restricții Greu De Suportat Prin Limitarea Unor Deplasări, Discuții Sau Alte Chestiuni Din Viață

Despre conopidă

Conopida face parte din familia Brassica oleracea, cultivată pentru părțile sale comestibile formate din structuri florale parțial dezvoltate și tulpini cărnoase. Conopida este bogată în vitaminele C și K și este frecvent servită ca legumă gătită sau folosită crudă în salate și gustări.

Conopida este o plantă anuală care ajunge la aproximativ 0,5 metri înălțime și are frunze mari rotunjite. Ciorchimul terminal formează o inflorescență imatură (grup de flori). Frunzele late se extind mult deasupra centrului și sunt adesea legate împreună înainte de recoltare pentru a umbri inflorescența. Din punct de vedere comercial, conopida albă este cea mai comună, deși există și soiuri portocalii, violete, verzi și maro. Plantele produc flori galbene în formă de cruce și poartă semințe în capsule uscate.

Ce beneficii are conopida

S-a dovedit că consumul de fructe și legume de toate tipurile reduce șansa de a dezvolta multe…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: