Prezența grupării Wagner în Belarus ar putea destabiliza întreaga regiune. Avertismentul mai multor membri NATO

HomeExterne

Prezența grupării Wagner în Belarus ar putea destabiliza întreaga regiune. Avertismentul mai multor membri NATO

Mai multe țări NATO din Europa de Est au avertizat marți că o mutare a mercenarilor Wagner în Belarus ar crea o instabilitate regională mai mar

Kate Middleton, apariție de senzație într-un costum violet cu o semnificație aparte la Design Museum din Londra: „Un simbol al autorității”
Turnul Eiffel a fost EVACUAT, în urma unei amenințări cu bombă
Ambasada Israelului în România transmite o „Alertă de știri false”

Mai multe țări NATO din Europa de Est au avertizat marți că o mutare a mercenarilor Wagner în Belarus ar crea o instabilitate regională mai mare, dar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Alianța este gata să se apere împotriva oricărei amenințări.

„Dacă gruparea Wagner își desfășoară ucigașii în serie în Belarus, toate țările vecine se vor confrunta cu un risc și mai mare de instabilitate”, a declarat președintele lituanian Gitanas Nauseda, după o întâlnire la Haga cu Stoltenberg și lideri guvernamentali din alte șase state membre NATO.

„Acest lucru este cu adevărat grav și foarte îngrijorător și trebuie să luăm decizii foarte clare. Este nevoie de un răspuns foarte, foarte dur din partea NATO”, a adăugat președintele polonez Andrzej Duda.

Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a sosit marți în Belarus, în baza unui acord negociat de președintele Alexandr Lukașenko, acord care a pus capăt revoltei…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0