Plafonarea prețurilor la energie. Cei care au mai multe locuri de consum nu vor mai fi nevoiți să depună declarație

HomePolitică

Plafonarea prețurilor la energie. Cei care au mai multe locuri de consum nu vor mai fi nevoiți să depună declarație

Guvernul PSD-PNL-UDMR renunță la prevederea care îi obligă pe consumatorii de energie cu mai multe locuri de consum să depună declarații pe propria ră

Marcel Ciolacu, întâlnire cu femei victorioase în lupta cu cancerul /„Au reușit să treacă peste propria suferință pentru a oferi speranță altor femei”
Mesajul premierului Marcel Ciolacu de Anul Nou: ”Am credinţa că 2024 va fi un an mai bun”
Ceea ce spune Putin este mult mai grav

Guvernul PSD-PNL-UDMR renunță la prevederea care îi obligă pe consumatorii de energie cu mai multe locuri de consum să depună declarații pe propria răspundere, pentru a beneficia de plafonarea prețului.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că situaţia va fi rezolvată printr-un proiect de ordonanţă care va elimina această prevedere.

Această decizie vine la scurt timp după ce – tot coaliția politică PSD-PNL-UDMR – a decis în Parlament să voteze această lege.

Noul act normativ va fi adoptat săptămâna viitoare, în ultima şedinţă a Guvernului din 2022.

”Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare.

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum.

Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta.”, a scris Virgil Popescu, marţi pe Facebook.

Cozi la furnizorii de curent. Oamenii se înghesuie în frig pentru declarații

După adoptarea legii în Parlament și anunțul făcut de ANRE, în mai multe locuri din țară s-au format cozi la furnizorii de energie electrică, pentru depunerea declarațiilor, necesare pentru a obține plafonarea prețului de la 1 ianuarie 2023.

Mulți s-au așezat la rând încă de dimineață, deși firmele au anunțat că documentele pot fi depuse și online. Mulți dintre consumatorii vulnerabili nu folosesc, însă, internetul. În plus, au nevoie de clarificări.

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0