Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pregătește legea salarizării. Legea va elimina inechitățile, spun surse.

HomePolitică

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pregătește legea salarizării. Legea va elimina inechitățile, spun surse.

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege a salarizării unitare, care va fi discutat cu Banca Mondială, afirmă surse guvernamentale. Conf

Kelemen Hunor nu exclude o nouă coaliţie cu PSD şi PNL
Nicolae Ciucă, anunț despre rotația premierilor
Comisia Europeană face investigații antisubvenție privind EV-urile din China, dar păstrează liile de comunicare cu Beijingul

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege a salarizării unitare, care va fi discutat cu Banca Mondială, afirmă surse guvernamentale. Conform informațiilor, ministrul Simona Bucura Oprescu va avea întâlniri cu reprezentanții Băncii Mondiale și cu cei ai Comisiei Europene, pe această temă.

Noua lege își propune să atenueze inechitățile atât între categoriile de personal cât și în interiorul unei familii ocupaționale. De asemenea, se ia în calcul stimularea performanțelor.

Acest lucru înseamnă că salariul va fi compus dintr-o parte fixă, salariul de bază, și o parte variabilă, bazată pe criterii de performanță, afirmă sursele guvernamentale.

Proiectul va fi discutat cu Banca Mondială, care va prezenta un impact pe legea salarizării. Ulterior, ministrul va purta discuții și cu reprezentanții Comisiei Europene, pe termenele pe care România le are de îndeplinit.

Reamintim că reforma în sistemul de salarizare este jalon in Planul…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: