Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pregătește legea salarizării. Legea va elimina inechitățile, spun surse.

HomePolitică

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pregătește legea salarizării. Legea va elimina inechitățile, spun surse.

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege a salarizării unitare, care va fi discutat cu Banca Mondială, afirmă surse guvernamentale. Conf

Nu știu cum s-a nimerit ca eu, prim-ministru, să dau aceste explicații, să-i țin apărarea lui Klaus Iohannis
Reuniunea de la Jeddah | Bogdan Aurescu: ”Am exprimat sprijinul ferm al României pentru Formula de pace a președintelui Zelenski”
Folosirea, fără drept, pe timp de pace a emblemei sau a denumirii Crucii Roşii, pedepsită cu închisoarea. Iohannis a promulgat legea

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege a salarizării unitare, care va fi discutat cu Banca Mondială, afirmă surse guvernamentale. Conform informațiilor, ministrul Simona Bucura Oprescu va avea întâlniri cu reprezentanții Băncii Mondiale și cu cei ai Comisiei Europene, pe această temă.

Noua lege își propune să atenueze inechitățile atât între categoriile de personal cât și în interiorul unei familii ocupaționale. De asemenea, se ia în calcul stimularea performanțelor.

Acest lucru înseamnă că salariul va fi compus dintr-o parte fixă, salariul de bază, și o parte variabilă, bazată pe criterii de performanță, afirmă sursele guvernamentale.

Proiectul va fi discutat cu Banca Mondială, care va prezenta un impact pe legea salarizării. Ulterior, ministrul va purta discuții și cu reprezentanții Comisiei Europene, pe termenele pe care România le are de îndeplinit.

Reamintim că reforma în sistemul de salarizare este jalon in Planul…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0