Liderii Europei discută despre marșul lui Prigojin, de sâmbătă

HomePolitică

Liderii Europei discută despre marșul lui Prigojin, de sâmbătă

Ultima reuniune formală a Consiliului European dinaintea vacanței de vară abordează o gamă largă de subiecte, de la războiul Rusiei în Ucraina,

PSD+PNL la alegerile din 2024? A. Simonis: Fiecare să candideze singur. PNL neagă discuțiile, dar nu exclude varianța colaborării electorale
28 mii de oameni și-au cumpărat vechime la pensie. Plata se face o dată sau lunar, până la 31 decembrie 2024
România iubește pacea și aspiră la soluționarea divergențelor de interese între țări

Ultima reuniune formală a Consiliului European dinaintea vacanței de vară abordează o gamă largă de subiecte, de la războiul Rusiei în Ucraina, situația economică și o dezbatere strategică asupra Chinei, până la securitate, apărare și migrație. Dar, liderii UE au pus pe masa și un subiect, care nu este pe agenda oficială: consecințele acțiunilor de la sfârșitul săptămânii trecute ale mișcării Wagner și poziția lui Putin. „Este elefantul din cameră”, a spus un diplomat la nivel înalt al UE, citat de AP.

Înaintea dejunului de lucru, mesajul predominant al liderilor a fost de sprijin pentru Ucrain. Cancelarul german a transmis că trebuie să ne pregătim pentru ca războiul să dureze mult timp.

Este important să ne consultăm și să spunem că suntem gata să rezistăm pe termen lung, cu sprijin financiar și umanitar necesar pentru Ucraina, dar și când vine vorba de arme, a declarat Olaf Scholz.

Ce spun liderii europeni despre…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0