La mulți ani, România!

HomePolitică

La mulți ani, România!

24 Ianuarie 1859 - 165 de ani de istorie Dragi români, așa cum Alexandru Ioan Cuza a depus jurământul în care se angaja să apere „drepturile și in

Victor Ponta, acuzații grave la adresa procurorului Uncheșelu: „A comis un abuz”
Bucureștiul, un ORAȘ BLOCAT!. Nicușor Dan a reușit să blocheze atât dezvoltarea orașului, cât și traficul rutier”
„Orice bucățică de parc contează”

24 Ianuarie 1859 – 165 de ani de istorie

Dragi români, așa cum Alexandru Ioan Cuza a depus jurământul în care se angaja să apere „drepturile și interesele patriei” și să asigure „binele și fericirea nației române“, la fel se impune să facem și noi astăzi, la 165 de ani distanță.

Astăzi, cu inimile pline de mândrie și cu gândurile îndreptate spre trecut, sărbătorim un moment decisiv în istoria noastră – Unirea Principatelor Române!

În această zi, trebuie să ne amintim că prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor atât în Moldova, cât și în Țara Românească, am pus piatra de temelie pentru visul nostru național: România unită.

Mica Unire a fost mai mult decât o simplă unificare administrativă; a fost expresia dorinței arzătoare a românilor de a trăi împreună, sub același steag, într-o națiune puternică și independentă.

Să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, curajul și viziunea lor, care au făcut posibil acest vis. Fiecare dintre noi poartă în suflet o parte din această istorie măreață, și este datoria noastră să o păstrăm vie, să o transmitem mai departe și să ne construim viitorul, inspirați de aceleași valori de unitate, solidaritate și demnitate.

E momentul să ne unim gândurile și inimile, să celebrăm împreună și să ne reamintim că, doar împreună suntem mai puternici!

La mulţi ani, România!

La mulţi ani, dragi români!

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0