INTERVIU. Cum Se Schimbă Bucătăria Românească. Drumul De La Mâncărurile Tradiționale, Trecând Prin „pizza Cu Jumări și Murături”, Până La Farfuriile Spectaculoase Ale Noului Val Local

HomeLifestyle

INTERVIU. Cum Se Schimbă Bucătăria Românească. Drumul De La Mâncărurile Tradiționale, Trecând Prin „pizza Cu Jumări și Murături”, Până La Farfuriile Spectaculoase Ale Noului Val Local

Vasile Ernu: Dragă Adriana Sohodoleanu, felicitări pentru carte și cercetare – mi se pare foarte utilă. Aș începe cu o întrebare directă: care e miza

Cum Se Face Un Cuprins în Word
Reţetă de Živánska, fel de mâncare tradiţional din Slovacia
Cele Mai Frecvente Greșeli Pe Care Le Fac Unele Gospodine Când Coc Prăjituri

Vasile Ernu: Dragă Adriana Sohodoleanu, felicitări pentru carte și cercetare – mi se pare foarte utilă. Aș începe cu o întrebare directă: care e miza unei astfel de cercetări? Ce urmăreșți tu, de fapt, prin această carte?
Adriana Sohodoleanu: Mulțumesc, Vasile. Cercetarea a început ca răspuns la un oarece vid pe care îl simțeam; în acea perioadă aveam o cofetărie artizanală și, în acea calitate de producător, luând contact cu consumatorii observam tipare de consum, moduri de a percepe și selecta produse, valorizări și demonizări ale unor ingrediente cum ar fi zahărul sau glutenul. Știam că mâncarea nu e simplu combustibil, că înghițind noi ingerăm, de fapt nu doar materialitatea ei, nutrienți, calorii etc, ci și toată simbolistica atașată, memoria afectivă, nostalgii etc. Aveam astfel de lecturi de ceva ani, dar simțeam nevoia de structură, de ghidaj. Așa am decis să dau examen la școala doctorală să înțeleg mai bine ce…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0