„Hakuna matata” | Ceremonie bizară de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă (VIDEO)

HomePolitică

„Hakuna matata” | Ceremonie bizară de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă (VIDEO)

Klaus Iohannis, președintele României, și Carmen Iohannis au avut parte de o surpriză de proporții la finalul vizitei pe care au efectuat-o în

Recep Tayyip Erdoğan speră să se întâlnească față în față cu Vladimir Putin, în septembrie, dacă timpul le permite
„Bucureștenii s-au săturat de această discuție despre candidatul X, candidatul Y. Vor să audă o discuție despre viziune”
USR anunță că atacă la CCR proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Drulă: „Legea este un asasinat”

Klaus Iohannis, președintele României, și Carmen Iohannis au avut parte de o surpriză de proporții la finalul vizitei pe care au efectuat-o în Tanzania.

O înregistrare video arată cum își iau rămas-bun localnicii de la cuplul prezidențial al României, aceștia strigând urări în jurul tabloului lui Klaus Iohannis.

Apoi, unul dintre loclanici ia tabloul președintelui României, aleargă și se aruncă în apă. Pe înregistrare se aude foarte clar „Hakuna matataIohanes!”, o urare des folosită în Africa. De un astfel de rămas-bun cu totul neașteptat a avut parte, de altfel, și Carmen Iohannis.

Această frază provine din dialectul „swahili”. Este folosită mai ales în Africa de Est. Fiecare cuvânt are un sens: „Hakuna” poate fi tradus cu „Nu există” și „Matata” cu „Probleme”.

În consecință, expresia înseamnă „fără probleme”. Cei care o folosesc (mai ales Zanzibar, Kenya și Tanzania) vor să exprime că „totul…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0