Europa găzduiește cei mai mari băutori din lume. Pe ce loc se situează România

HomeExterne

Europa găzduiește cei mai mari băutori din lume. Pe ce loc se situează România

Dintre cele 10 țări care beau cel mai mult din lume, nouă sunt în UE, arată o statistică a OMS, care arată diferențe mari între națiuni. Potriv

Atenție ce sisteme pentru energie verde instalați! Casă, distrusă de explozia unei baterii de 30 kWh
Acord politic la nivelul Uniunii Europene pentru contracararea traficului cu deșeuri / Transporturile vor fi verificate riguros
Oraș din Europa, INVADAT de șobolani de mărimea unui chihuahua. De frică, gunoierii nu mai ridică tomberoanele

Dintre cele 10 țări care beau cel mai mult din lume, nouă sunt în UE, arată o statistică a OMS, care arată diferențe mari între națiuni. Potrivit acestei statistici, România se află printre fruntașele UE la acest capitol.

Băutul intens e definit în UE drept ingerarea echivalentului a cel puțin 60 de grame de etanol pur (echivalând cu aproximativ șase băuturi standard) într-o singură repriză.

Astfel, aproape unul din cinci europeni (19%) afirmă că a avut în 2019 episoade de băut intens cel puțin o dată pe lună.

Cea mai mai mare proporție a adulților care participă la astfel de episoade măcar o dată pe lună se regăsește în Danemarca (38%), urmată de România (35%), Luxembourg (34%), Germania (30%) și Belgia (28%).

Interesant este că țări în care o parte semnificativă a populației bea zilnic, cum sunt Spania și Italia, se află la coada clasamentului băutului intens, cu 6%, respectiv 4%.

Statistica OMS arată că dintre cele…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: