Europa găzduiește cei mai mari băutori din lume. Pe ce loc se situează România

HomeExterne

Europa găzduiește cei mai mari băutori din lume. Pe ce loc se situează România

Dintre cele 10 țări care beau cel mai mult din lume, nouă sunt în UE, arată o statistică a OMS, care arată diferențe mari între națiuni. Potriv

A spart România definitiv „gheața” austriacă? Locul unde s-ar putea tranșa „Air Schengen” pentru țara noastră
Statele Unite propun în Consiliul de Securitate al ONU un armistițiu TEMPORAR între Israel și Hamas /Washingtonul se opune ofensivei în Rafah
Un fost soldat britanic a fost asasinat cu sălbăticie în Ucraina. Trupul a fost găsit într-o băltoacă, cu mâinile legate la spate

Dintre cele 10 țări care beau cel mai mult din lume, nouă sunt în UE, arată o statistică a OMS, care arată diferențe mari între națiuni. Potrivit acestei statistici, România se află printre fruntașele UE la acest capitol.

Băutul intens e definit în UE drept ingerarea echivalentului a cel puțin 60 de grame de etanol pur (echivalând cu aproximativ șase băuturi standard) într-o singură repriză.

Astfel, aproape unul din cinci europeni (19%) afirmă că a avut în 2019 episoade de băut intens cel puțin o dată pe lună.

Cea mai mai mare proporție a adulților care participă la astfel de episoade măcar o dată pe lună se regăsește în Danemarca (38%), urmată de România (35%), Luxembourg (34%), Germania (30%) și Belgia (28%).

Interesant este că țări în care o parte semnificativă a populației bea zilnic, cum sunt Spania și Italia, se află la coada clasamentului băutului intens, cu 6%, respectiv 4%.

Statistica OMS arată că dintre cele…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: