Unul dintre deserturile copilăriei, dulceața de corcodușe este și astăzi pregătită de gospodine. Are un gust acrișor și poate fi adăugată în rețete
Unul dintre deserturile copilăriei, dulceața de corcodușe este și astăzi pregătită de gospodine. Are un gust acrișor și poate fi adăugată în rețete de prăjituri sau consumată ca atare, pe o felie de pâine prăjită. Iată ce rețete de dulceață de corcodușe poți încerca să pregătești.
Rețete dulceață de corcodușe
Dulceață de corcodușe
Ingrediente
- 1,5 kg corcodușe;
- 1 kg zahăr;
- O lămâie;
- Un plic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Se pun corcodușele spălate și fără sâmburi într-un vas mare, se adaugă peste zeama de lămâie și zahărul, și se amestecă des. Se lasă la fiert pentru aproximativ 40 de minute, la foc mic, până când zahărul se dizolvă complet, apoi se adaugă și zahărul vanilat și se oprește focul. Se lasă deoparte pentru 10-15 minute, apoi dulceața de corcodușe se pune în borcane curate. Se păstrează într-un loc răcoros.
Gem de corcodușe roșii
Ingrediente
- 1 kg corcodușe roșii,…
Comentarii