Există o mulțime de tipuri de orez pe piață. Cu bob lung, scurt, rotund, orez sălbatic, orez negru, orez pentru sushi și multe altele. Într-o astfel
Există o mulțime de tipuri de orez pe piață. Cu bob lung, scurt, rotund, orez sălbatic, orez negru, orez pentru sushi și multe altele. Într-o astfel de diversitate, poate fi greu să alegi un orez. Iată o listă care te va ajuta să alegi orezul în funcție de preparatul pe care vrei să îl faci, dar și câteva dintre cele mai bune rețete de risotto.
Tipuri de orez
Orez Arborio
Orezul Arborio este un orez cu bob mediu, mai lat și cu un punct alb caracteristic în centrul bobului. Este numit după orașul Arborio din Valea Padului din Italia, unde este cultivat. Datorită conținutului ridicat de amidon al orezului Arborio, acesta are o consistență ușor ghemuită și lipicioasă și dezvoltă o textură cremoasă atunci când este gătit. Se folosește la risotto, orez cu lapte și ciorbe.
Orez basmati
Când sunt gătite, boabele de orez basmati sunt lungi, uscate și separate. Acestea conferă o aromă și un gust plăcut, de nucă, în orice fel de mâncare….
Comentarii