Cum Se Obţine Laptele Praf. Ce Este Laptele Condensat

HomeLifestyle

Cum Se Obţine Laptele Praf. Ce Este Laptele Condensat

Laptele praf este produsul lactat, deshidratat, care poate fi păstrat și depozitat pe o durată net superioară, spre deosebire de laptele lichid. Iat

Horoscop 24 Aprilie 2024. Berbecii Suferă Astăzi De O Lentoare Neobișnuită, Care îi Poate Scoate Din Sărite, La Un Moment Dat
Vacanța De Schi 2024 – Harta Vacanței Copiilor Din Lunile Februarie-martie
Rețete De țuică De Prune, Cea Mai Populară Băutură Românească

Laptele praf este produsul lactat, deshidratat, care poate fi păstrat și depozitat pe o durată net superioară, spre deosebire de laptele lichid. Iată prin ce proces trece pentru a se obține lapte praf.

Cum se obține laptele praf

Laptele praf se obține printr-un proces care presupune două etape. În urma procesului de concentrare și uscare a laptelui, se păstrează toate elementele nutritive din lapte.

În prima etapă, laptele este pasteurizat și concentrat prin evaporare. Apa, care este prezentă în mod natural în lapte, este parțial eliminată, iar ceea ce rezultă după evaporarea apei este laptele concentrat.

În a doua etapă, laptele concentrat este pulverizat în particule fine, iar într-un jet de aer fierbinte se elimină complet apa și rezultă laptele praf.

Procesul prin care laptele trece nu implică transformări chimice și nici adăugarea unor substanțe dăunătoare organismului.

Pentru ce se face lapte praf

Pentru adăugarea în produsele lactate

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0