Ciocolata caldă este băutura pe care o poți găsi peste tot în lume. Cu un gust aromat, o textură densă și diferite arome, rețeta de ciocolată caldă
Ciocolata caldă este băutura pe care o poți găsi peste tot în lume. Cu un gust aromat, o textură densă și diferite arome, rețeta de ciocolată caldă a apărut acum sute de ani, ajungând astăzi într-o formă diferită datorită ingredientelor variate ce pot fi acum adăugate. Iată câteva rețete aromate de ciocolată caldă.
Cum a apărut ciocolata caldă
Rețeta de ciocolată caldă a apărut acum sute de ani, încă din anul 500 î.Hr, atunci când mayașii consumau ciocolată caldă făcută din semințe de cacao măcinate, apoi amestecate cu apă, făină de porumb și ardei iute. Ulterior, băutura era transferată dintr-o cană în alta până când începea să capete o textură mai densă, o spumă groasă, care se încălzea. Pe vremuri, băutura denumită ciocolată caldă avea un gust amărui, picant.
În 1502, Cristofor Columb a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă, însă, pentru început, când au fost aduse…
Comentarii