Ceapa roșie are un conținut ridicat de antioxidanți benefici pentru organism și face parte din lista alimentelor bune pentru consum. Vezi ce rețete
Ceapa roșie are un conținut ridicat de antioxidanți benefici pentru organism și face parte din lista alimentelor bune pentru consum. Vezi ce rețete cu ceapă roșie poți încerca acasă!
Beneficiile consumului de ceapă roșie
Ceapa roșie, spre deosebire de ceapa albă sau ceapa verde, datorită pigmentului roșu care îi oferă culoare, quercitina, aduce organismului, o cantitate mai mare de antioxidanți imediat ce a fost consumată. Și coaja cepei roșii este recomandată pentru consum, în diferite forme, deoarece aduce un plus de sănătate și îmbunătățește starea organismului.
Ceapa roșie are în compoziție calciu, mangan, cupru, magneziu, fier, zinc, fosfoc, potasiu, celuloză și acizi organici. De asemenea, pulpa unei cepe conține vitamina K, B5, B6 și beta-caroten împreună cu acid ascorbic. Toate acestea sunt un adjuvant natural pentru organism în caz de răceală ori simptome asociate virozelor.
Este leguma care, dacă este consumată regulat, în…
Comentarii