Ce se schimbă în Guvernul PSD-PNL fără UDMR

HomePolitică

Ce se schimbă în Guvernul PSD-PNL fără UDMR

Analistul politic Andrei Țăranu crede că, după rotația guvernamentală, noul  guvern condus de Marcel Ciolacu nu va mai avea stabilitatea dinain

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Muzeul Holocaustului din Washington. „Să ne angajăm cu toţii pentru a avea grijă ca istoria să nu se repete”
„Nu știu dacă să cred sau nu vestea”
”Ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea României la Schengen”

Analistul politic Andrei Țăranu crede că, după rotația guvernamentală, noul  guvern condus de Marcel Ciolacu nu va mai avea stabilitatea dinainte de ieșirea UDMR de la guvernare. Modelul rotației guvernamentale a fost extrem de important, pentru că rezolva, pe de o parte, stabilitatea politică și, pe de altă parte, pacea cu minoritățile naționale, situație care se schimbă după rotativă, susține politologul.

„Modelul românesc, adică această formulă cu rotația, a fost o idee foarte bună, fiind considerată un fel de marea realizare românească. Asta pentru că, o dată, România devenea stabilă, aduceți-vă aminte cum cădeau guvernele de pe vremea lui Dragnea.

Imediat după Guvernul Dăncilă, a venit Orban, a stat un  an, a venit Cîțu și după aia a venit Ciucă. România părea o țară extrem de instabilă. Dintr-odată, a părut o țară foarte stabilă și țări dimprejurul nostru – Bulgaria, Macedonia de Nord, chiar și Grecia,…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0