Ce salarii au medicii în Italia, de fapt. Mulți sunt nemulțumiți și se mută la privat

HomeExterne

Ce salarii au medicii în Italia, de fapt. Mulți sunt nemulțumiți și se mută la privat

Un rezident câștigă cel puțin 3.000 euro lunar brut, iar un radiolog poate ajunge și la 10.000 euro brut, într-un spital de stat din Italia. Cu

Războiul din Ucraina, ziua 476
Concursul Miss Olanda 2023, câștigat de un transsexual
Româncă din Italia, ARESTATĂ după ce dezvoltat o „pasiune bolnavă” pentru antrenorul ei de fitness. Și-a făcut un plan să scape de soția bărbatului

Un rezident câștigă cel puțin 3.000 euro lunar brut, iar un radiolog poate ajunge și la 10.000 euro brut, într-un spital de stat din Italia.

Cu toate acestea, angajații din sistemul sanitar italian sunt nemulțumiți și mulți  aleg să lucreze în sistemul privat.

Turele sunt epuizante, perioadele de odihnă prea scurte, astfel că sectorul privat devine din ce în ce mai atractiv, iar criza din zona de sănătate publică este acum resimțită din plin.

Tocmai din această cauză, guvernul italian a decis să mărească salariile cadrelor medicale, dar și numărul locurilor în facultățile de medicină pentru a acoperi lipsa acută de personal.

De asemenea, guvernul face presiuni pentru reînnoirea contractului-cadru care, înainte de toate, ar duce la îmbunătățirea programului de muncă în spitalele de stat pentru a permite ritmuri de lucru mai sustenabile.

Va fi o creștere de 30 la sută a locurilor în facultățile de medicină, așa cum s-a promis:…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0