Ce salarii au medicii în Italia, de fapt. Mulți sunt nemulțumiți și se mută la privat

HomeExterne

Ce salarii au medicii în Italia, de fapt. Mulți sunt nemulțumiți și se mută la privat

Un rezident câștigă cel puțin 3.000 euro lunar brut, iar un radiolog poate ajunge și la 10.000 euro brut, într-un spital de stat din Italia. Cu

SUA oferă Poloniei creditare directă pentru modernizarea forțelor armate /Acțiunea se înscrie în eforturile de consolidare a flancului estic al NATO
Patru români, condamnați în Austria pentru că au jefuit o femeie imobilizată
Cel puțin trei persoane au fost rănite

Un rezident câștigă cel puțin 3.000 euro lunar brut, iar un radiolog poate ajunge și la 10.000 euro brut, într-un spital de stat din Italia.

Cu toate acestea, angajații din sistemul sanitar italian sunt nemulțumiți și mulți  aleg să lucreze în sistemul privat.

Turele sunt epuizante, perioadele de odihnă prea scurte, astfel că sectorul privat devine din ce în ce mai atractiv, iar criza din zona de sănătate publică este acum resimțită din plin.

Tocmai din această cauză, guvernul italian a decis să mărească salariile cadrelor medicale, dar și numărul locurilor în facultățile de medicină pentru a acoperi lipsa acută de personal.

De asemenea, guvernul face presiuni pentru reînnoirea contractului-cadru care, înainte de toate, ar duce la îmbunătățirea programului de muncă în spitalele de stat pentru a permite ritmuri de lucru mai sustenabile.

Va fi o creștere de 30 la sută a locurilor în facultățile de medicină, așa cum s-a promis:…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0