Ce este chateaubriand Creat la începutul secolului al XIX-lea, Chateaubriand era o bucată tăiată din cea mai groasă parte a fripturii de vită
Ce este chateaubriand
Creat la începutul secolului al XIX-lea, Chateaubriand era o bucată tăiată din cea mai groasă parte a fripturii de vită și umplută cu măduvă de vită condimentată.
Deoarece preparatul era menit să servească doi sau trei meseni, era foarte gros și, prin urmare, probabil să se ardă pe exterior înainte ca centrul să fie gătit în mod acceptabil. Soluția a fost să fie gătit între două felii subțiri de carne de vită mai puțin costisitoare, care apoi erau aruncate. Sosul era o supă de vițel foarte bogată, aromată cu tarhon.
În mod clasic, Chateaubriand se referea mai degrabă la un fel de mâncare decât la o bucată de friptură.
În zilele noastre, Chateaubriand este un mod elegant din meniurile restaurantelor de a prezenta o friptură foarte fragedă din cea mai groasă parte a mușchiului de vită.
Deși bucata aceasta de mușchi este cea mai fragedă în mod natural, este și cea mai delicată, în principal…
Comentarii