Ouăle sunt cunoscute pentru conținutul bogat în vitamine și antioxidanți necesari pentru funcționarea optimă a organismului. Sunt un aliment care co
Ouăle sunt cunoscute pentru conținutul bogat în vitamine și antioxidanți necesari pentru funcționarea optimă a organismului. Sunt un aliment care contribuie în mod natural la repararea țesuturilor și îmbunătățirea sistemului imunitar. Însă, ca orice alt aliment, și ouăle se recomandă să fie consumate cu moderație.
Ce sunt ouăle și care sunt beneficiile lor
Formate din patru părți, coaja, membrana, albușul și gălbenușul, ouăle sunt alimente bogate în nutrienți, proteine, vitamine și calciu, și sunt sărace în calorii. Nu conțin carbohidrați, dar au în compoziție grăsimi alimentare mononesaturate.
Ouăle au în compoziție acid folic, fosfor, colină, un nutrient important pentru sănătatea organismului și din acest motiv sunt considerate un aliment esențial pentru funcționarea optimă.
Ouăle, datorită proteinelor din compoziție, ajută în refacerea țesuturilor și moleculelor funcționale ale organismului. Gălbenușul de ou…
Comentarii