Cafeaua este o băutură revigorantă obținută din boabe de cafea și se găsește pe piață atât cu cofeină, cât și decofeinizată. Citește mai jos cu
Cafeaua este o băutură revigorantă obținută din boabe de cafea și se găsește pe piață atât cu cofeină, cât și decofeinizată. Citește mai jos cum se obține cafeaua decofeinizată și care sunt beneficiile consumului de cafea fără cofeină.
Ce înseamnă cafea decofeinizată
Cafeaua fără cofeină reprezintă o variantă mai ușoară a cafelei tradiționale, dar la fel de gustoasă și aromată. Este o alternativă mai sănătoasă pentru persoanele care urmăresc diminuarea aportului de cofeină, se obține din sortimente diferite de cafea și trece printr-un proces complex de decofeinizare pentru a reieși un gust similar cu cel al cafelei clasice.
Cum se obține cafeaua decofeinizată
Cafeaua decofeinizată se obține din boabe de cafea din care a fost extrasă cel puțin 97% din cantitatea de cofeină. Boabele sunt decofeinizate înainte de a fi prăjite și ulterior măcinate. Există mai multe metode prin care se extrage cofeina din boabele…
Comentarii