Când intră România în Schengen? Iohannis: Progresul este unul lent

HomePolitică

Când intră România în Schengen? Iohannis: Progresul este unul lent

Prezent la reuniunea Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a declarat că autoritățile române poartă discuții informale pentru adera

VIDEO EXCLUSIV | Victor Negrescu: România poate deveni o voce puternică în Europa. Trebuie să fim mai vocali
Ciolacu adoptă OUG privind plafonarea adaosului comercial la alimente de bază
Dispute între PSD-PNL. Guvernul dă OUG înaintea deciziei finale din Coaliție

Prezent la reuniunea Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a declarat că autoritățile române poartă discuții informale pentru aderarea României la Schengen, însă, în acest moment progresul este unul lent.

Discuțiile sunt cu tot mai mulți lideri europeni, conform președintelui, care speră să termine această „chestiune pe o notă pozitivă.”

Discuții sunt în foarte multe planuri, în foarte multe formate. Progresul este unul lent, ca să mă exprim așa, dar există, nota bene, există un progres, a declarat Iohannis, la conferința de presă.

Președintele României a spus că subiectul nu va fi introdus pe agenda JAI, unde se discută în mod formal extinderea Spațiului Schengen, până când nu va fi un va fi suficient de bine pregătită. După eșecul de la finalul anului trecut, autoritățile române și-au îndreptat privirile către Spania, care va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pe 1 iulie. Subiectul…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0