Alegeri locale în Turcia. De ce contează SCRUTINUL pentru liderul turc recent reales și care este miza

HomeExterne

Alegeri locale în Turcia. De ce contează SCRUTINUL pentru liderul turc recent reales și care este miza

Turcia organizează în data de 31 martie, alegeri municipale în 81 de provincii, Partidul AK (AKP) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan urmărin

Satul în care s-a născut primul copil din ultimii 30 de ani. Bebelușul a primit numele unui superstar
Moartea lui Evgheni Prigojin, CONFIRMATĂ
Cea mai mare rachetă din lume, lansată de SpaceX, a explodat la câteva minute de la plecarea de pe Pământ. Momentul exploziei

Turcia organizează în data de 31 martie, alegeri municipale în 81 de provincii, Partidul AK (AKP) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan urmărind să recâştige oraşele pe care le-a pierdut în anul 2019. Potrivit Reuters, Istanbul şi capitala Ankara sunt vizate în mod special.

Secţiile de votare vor fi deschise între orele locale 07:00 şi 16:00 în provinciile estice şi între orele 08:00 şi 17:00 în restul ţării, iar duminică la ora locală 22:00 se așteaptă primele rezultate.

Miza alegerilor locale în Turcia

În anul 2019, la ultimul scrutin local, Partidul Republican al Poporului (CHP) a reușit să se impună la Istanbul și Ankara. Astfel, s-au sfârșit cele două decenii de guvernare a AKP şi a predecesorilor săi islamişti.

Principalul contracandidat al primarului în exerciţiu al CHP, Ekrem Imamoglu, este Murat Kurum, fost ministru al guvernului AKP. Sondajele îi dau un mic avantaj lui Ekrem Imamoglu.

Cât contează alegerile locale în…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0