Actul sexual cu un minor sub 16 ani este viol. De ce s-a abținut Stelian Ion

HomePolitică

Actul sexual cu un minor sub 16 ani este viol. De ce s-a abținut Stelian Ion

Proiectul privind consimțământul sexual a fost adoptat de Camera Deputaților. Prin noua lege, se ridică vârsta consimțământului de la 14 la 16

Centrala fotovoltaică de la Cernica va reduce cu 90% costurile cu energia în clădirile CJ Ilfov
Şcolile rămân închise. Sindicalist, după oferta guvernului: „Greva continuă”
„Aştept să existe o demisie asumată și comunicată oficial”

Proiectul privind consimțământul sexual a fost adoptat de Camera Deputaților. Prin noua lege, se ridică vârsta consimțământului de la 14 la 16 ani. Este un proiect inițiat în iunie 2022 de actualul ministru al Justiției, Alina Gorghiu, împreună cu alți parlamentari, printre care senatoarea Iulia Scântei și deputata Laura Vicol.  

Alina Gorghiu a afirmat că nimeni nu va mai putea invoca vreodată, în nicio sală de judecată, că un minor sub 16 ani a consimțit la un act sexual cu un adult.

De acum, se va asigura un mediu mai sigur pentru copii, iar infractorii condamnați de viol nu vor mai beneficia de amânarea sau suspendarea pedepsei. Parlamentul avea obligația să corecteze hibele, spune ministru Justiției.

În doar un an de zile a trecut acest proiect, care plasează România în rândul celor 11 state europene cu vârsta de 16 ani pentru consimțământul sexual. Pentru șefa comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, acesta este…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0