14 Iulie – Ziua Franței – 30 De Lucruri Pe Care Să Le știi Despre Hexagon

HomeLifestyle

14 Iulie – Ziua Franței – 30 De Lucruri Pe Care Să Le știi Despre Hexagon

14 iulie – Ziua Franței Ziua de 14 iulie este comemorată din 1880. De fapt, de la cea de-a Treia Republică și până în prezent, primarii comun

Horoscop 28 Iunie 2023. Săgetătorii Trebuie Să Lase Viitorul în Pace Astăzi, Chiar Dacă Le Face Plăcere Să își îndrepte Gândurile Astfel
Tehnici și Metode De Relaxare Pentru A Scăpa De Stres, De încercat Acasă
În Cât Timp Iese Alcoolul Din Organism. La Câte Ore Poţi Să Te Urci Din Nou La Volan

14 iulie – Ziua Franței

Ziua de 14 iulie este comemorată din 1880. De fapt, de la cea de-a Treia Republică și până în prezent, primarii comunelor franceze și poporul francez au comemorat două zile de 14 iulie. 

Asaltul Bastiliei și revolta populară din 14 iulie 1789 sau „trezirea libertății” (Victor Hugo). Dar și prima sărbătoare națională și larg acceptată a Federației, la 14 iulie 1790: ultima mare demonstrație de unitate națională, o explozie de bucurie între chinurile „Marii Temeri” și cea mai grea perioadă a Revoluției.

Fie că ne gândim la 14 iulie 1789 sau la 14 iulie 1790, data de 14 iulie marchează aderarea Republicii la drepturile omului și respingerea tuturor despotismelor. 

„Căderea Bastiliei este căderea tuturor Bastiliei […]”, a exclamat Victor Hugo în Adunare, în ajunul votului asupra legii […]. Ziua de 14 iulie marchează sfârșitul tuturor sclavilor, este sărbătoarea tuturor națiunilor.

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0