14 Iulie – Ziua Franței – 30 De Lucruri Pe Care Să Le știi Despre Hexagon

HomeLifestyle

14 Iulie – Ziua Franței – 30 De Lucruri Pe Care Să Le știi Despre Hexagon

14 iulie – Ziua Franței Ziua de 14 iulie este comemorată din 1880. De fapt, de la cea de-a Treia Republică și până în prezent, primarii comun

„O Lume Fără Cărți Este O Lume Fake: Fake News, Fake Values, Fake People” – Răbufnirea A 10 Directori De Editură
Nașterea Sf Ioan Botezătorul. Tradiții și Credințe Populare
Horoscop 16 Octombrie 2023. Taurii Ar Fi Bine Să Caute Prin Rezervele Strategice De Bunăvoință și Să Folosească Din Ele Pentru A Se Simți Mai Bine

14 iulie – Ziua Franței

Ziua de 14 iulie este comemorată din 1880. De fapt, de la cea de-a Treia Republică și până în prezent, primarii comunelor franceze și poporul francez au comemorat două zile de 14 iulie. 

Asaltul Bastiliei și revolta populară din 14 iulie 1789 sau „trezirea libertății” (Victor Hugo). Dar și prima sărbătoare națională și larg acceptată a Federației, la 14 iulie 1790: ultima mare demonstrație de unitate națională, o explozie de bucurie între chinurile „Marii Temeri” și cea mai grea perioadă a Revoluției.

Fie că ne gândim la 14 iulie 1789 sau la 14 iulie 1790, data de 14 iulie marchează aderarea Republicii la drepturile omului și respingerea tuturor despotismelor. 

„Căderea Bastiliei este căderea tuturor Bastiliei […]”, a exclamat Victor Hugo în Adunare, în ajunul votului asupra legii […]. Ziua de 14 iulie marchează sfârșitul tuturor sclavilor, este sărbătoarea tuturor națiunilor.

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0